Click to order
Total: 
Facebook page
Payment method
Історія виникнення одягу для собак
Багато власників зтикалися з цією необхідністю захистити та зігріти свого улюбленця під час прогулянки. Були часи, коли собачники обходилися старими дитячими светриками, кутаючи у них тваринку. Такий спосіб не виправдовував себе – людський одяг має зовсім іншу конструкцію і є зручним для собаки. Власники маленьких порід страждали більше, бо навіть одяг для немовлят завеликий для таких порід як йорк або той. Насправді, тенденціі одягати собак з`явились задовго до того, як люди взагалі навчились створювати нормальний одяг навіть для себе.

Мало хто знає, що перший одяг для собак з'явився ще у 4 столітті до н. е.. Римляни брали собак із собою в бій, а для захисту тварини використовували сталеві лати або накидки з грубої шкіри.

За часів королеви Вікторії одяг для собак отримав своє перше поширення. В той час чотирьолапих улюбленців вигульовали лише в попонках та плащиках, але на початку такий одяг був не занадто привабливим і про нього швидко забули.

Французи пішли далі. Модний дім «GOYARD» створив цілий каталог вбрання для собак, а згодом у Парижі були відкрито 13 магазинів, в яких можна було це вбрання придбати. Тоді це могли собі дозволити лише заможні верстви населення.

Одяг для собак не є примхою багачів, він продиктований забаганками природи. На початку 20-го століття, з розвитком альпінізму, коли з'явилась потреба рятувати людей з-під лавини, виникла і необхідність практичного одягу для собак-рятівників, бо на їхню шерсть налипав сніг і перетворювався на лід, і собака вже не могла продовжувати порятункову операцію.

На при кінці 1970-років японець Якіо Като створив для свого улюбленця вбрання з маленького лоскута тканини, приправивши його своїм дизайнерським талантом. На вулицях песик спричинив справжній фурор і вже у 1981-му році японець серйозно займався одягом для тварин, одягаючи собак світових знаменитостей.

На при кінці минулого століття модні дома, такі як Gucci та Louis Vuitton, почали включати одяг для собак до свого асортименту. Своє поширення одяг набуває на початку 2000-х років та стає неймовірним проривом у світі моди.

Сьогодні одяг для тварин остаточно закріпився як необхідність для наших улюбленців. Він захищає собаку від бруду, а шерсть від плутання, зігріває у погану погоду, робить прогулянку приємнішою для собаки, а власнику не доводиться купати пса після кожної прогулянки.